Page 4 - Fira del Tap i el Suro 2019
P. 4
Dissabte 1 de juny > Àgora/plaça de la Coma Divendres 31 de maig > Àgora/plaça de la Coma
TERTúLIA DE jOSEP ROCA I ALExANDRE PONNAvOy, BEuRE A gALET I AMB PORRÓ // TAST DE vINS DE LES
DE TAITTINgER // DEBATS SOBRE LA SuREDA I EL SuRO gAvARRES AMB PRODuCTES DE ‘gIRONA ExCEL·LENT’
>> La Fira del Tap i el Suro és un bon marc per posar a debat alguns >> Aquest any el primer acte
aspectes vinculats al sector. Començarem amb un acte a l’entorn de popular de la Fira del Tap i el
dos productes que vinculen industrialment i comercialment, des de Suro arriba fort i anirà a càrrec
fa molts anys, la regió francesa de la Champagne- del vinater i humorista Carles
Ardenne amb Cassà: els taps i el xampany. Xuriguera, i del periodista i
Proposem una interessant tertúlia amb gastrònom Salvador Garcia-
Alexandre Ponnavoy, chef de la cava Arbós. Els acompanyarà en
Taittinger; Alexandre Marcoult, director Manel Comas del celler Mas
d’Oller Reims a la Champagne, i Josep Ponsjoan. Ens explicaran, i
Roca, sommelier del restaurant El Celler posarem a la pràctica, com es
de Can Roca. L’acte serà moderat per beu a galet i amb porró, una
Joan Puig, director general del Grup manera de beure vi molt habitual fa anys però
Oller. També hi haurà dos cara a cara que gairebé ha desaparegut. Seguidament, els
que serviran per posar a debat aspectes mateixos Xuriguera i Garcia-Arbós ens conduiran
relacionats amb la sureda i el suro: el primer, ‘La un tast de vins de les Gavarres. Tastarem vins
propietat forestal a les Gavarres’, amb Marissa Molinas, professora de dels cellers: Eccocivi (Sant Martí Vell), Brugarol
biologia de la UdG i propietària forestal, i Sandra Torras, enginyera (Palamós), Mas Patiràs (Fonteta), Can Sais (Vall-
i propietària forestal, ambdues membres de l’Associació de Gestors llobrega) i Mas Ponsjoan (Calonge). Aquests vins
Forestals de les Gavarres, i el segon, ‘Dirigir una empresa surera’, amb els farem passar amb productes del segell ‘Girona
Alícia de Maria, directora general de De Maria Taps i Anna Serra, Excel·lent’. Ho rematarem fent xucamulla amb
directora general de Manuel Serra. Tots dos debats seran moderats carquinyolis de la fleca pastisseria Selvana de Cassà i garnatxa dolça del
per la periodista Gemma Busquets. [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA] Mas Ponsjoan de Calonge. [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA]