Page 4 - Fira del Tap i el Suro 2019
P. 4

Dissabte 1 de juny > Àgora/plaça de la Coma                 Divendres 31 de maig > Àgora/plaça de la Coma
   TERTúLIA DE jOSEP ROCA I ALExANDRE PONNAvOy,                BEuRE A gALET I AMB PORRÓ // TAST DE vINS DE LES
   DE TAITTINgER // DEBATS SOBRE LA SuREDA I EL SuRO           gAvARRES AMB PRODuCTES DE ‘gIRONA ExCEL·LENT’

    >> La Fira del Tap i el Suro és un bon marc per posar a debat alguns                      >> Aquest any el primer acte
    aspectes vinculats al sector. Començarem amb un acte a l’entorn de                        popular de la Fira del Tap i el
    dos productes que vinculen industrialment i comercialment, des de                         Suro arriba fort i anirà a càrrec
                   fa molts anys, la regió francesa de la Champagne-                          del vinater i humorista Carles
                      Ardenne amb Cassà: els taps i el xampany.                               Xuriguera, i del periodista i
                        Proposem una interessant tertúlia amb                                 gastrònom Salvador Garcia-
                         Alexandre Ponnavoy, chef de la cava                                  Arbós. Els acompanyarà en
                         Taittinger; Alexandre Marcoult, director                             Manel Comas del celler Mas
                          d’Oller Reims a la Champagne, i Josep                               Ponsjoan. Ens explicaran, i
                          Roca, sommelier del restaurant El Celler                            posarem a la pràctica, com es
                          de Can Roca. L’acte serà moderat per                                beu a galet i amb porró, una
                         Joan Puig, director general del Grup                   manera de beure vi molt habitual fa anys però
                         Oller. També hi haurà dos cara a cara                  que gairebé ha desaparegut. Seguidament, els
                       que serviran per posar a debat aspectes                  mateixos Xuriguera i Garcia-Arbós ens conduiran
                     relacionats amb la sureda i el suro: el primer, ‘La        un tast de vins de les Gavarres. Tastarem vins
    propietat forestal a les Gavarres’, amb Marissa Molinas, professora de      dels cellers: Eccocivi (Sant Martí Vell), Brugarol
    biologia de la UdG i propietària forestal, i Sandra Torras, enginyera       (Palamós), Mas Patiràs (Fonteta), Can Sais (Vall-
    i propietària forestal, ambdues membres de l’Associació de Gestors          llobrega) i Mas Ponsjoan (Calonge). Aquests vins
    Forestals de les Gavarres, i el segon, ‘Dirigir una empresa surera’, amb    els farem passar amb productes del segell ‘Girona
    Alícia de Maria, directora general de De Maria Taps i Anna Serra,           Excel·lent’. Ho rematarem fent xucamulla amb
    directora general de Manuel Serra. Tots dos debats seran moderats   carquinyolis de la fleca pastisseria Selvana de Cassà i garnatxa dolça del
    per la periodista Gemma Busquets. [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA]  Mas Ponsjoan de Calonge. [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA]
   1   2   3   4   5   6   7   8   9