El món dels tapers

 

EL MÓN DELS TAPERS D'ABANS I D'ARA

Els tapers d’abans tenien una vida singular. Un dels versos del Romanço del taper ho il·lustra a la perfecció: "Sense pressa, a l’anar a la feina, treballant sense ennuec. Sense pressa, a la tertúlia, sense pressa un bon xic-xec.”

A la Fira del Tap i el Suro reproduirem la vida dels tapers d’abans, els de principis del segle XIX, quan els taps encara es feien de forma artesana i manual, però també podrem veure com han evolucionat les indústries fins a dia d’avui, moltes d’elles modernes i pioneres en innovació.

Per explicar i ensenyar com era antigament l'ofici de taper, només són necessàries dues màquines: una llescadora i una barrina. Després d'haver bullit el suro, amb aquestes dues eines es llescaven les pannes i es feien els taps. A partir d'aquí venia la feina de triar i classificar, una tasca molt delicada i pràcticament reservada només a les dones. A la Fira del Tap i el Suro, a part de veure fer taps a la manera antiga, també veurem com es fa un rusquer, com es capeja el suro, com es fan taps especials...

>> Consulta el programa de la Fira del Tap i el Suro AQUÍ.

Publish modules to the "offcanvs" position.