Cassà de la Selva és una vila surera situada en un entorn natural privilegiat a l’espai protegit del massís de les Gavarres. Situat en un punt estratègic al sud de la comarca del Gironès, Cassà es troba a 14 quilòmetres de Girona i a 20 quilòmetres de municipis de la Costa Brava com Platja d’Aro.

A Cassà de la Selva podràs viure l’experiència completa de descobrir d’on surten els taps de suro que fan de guardians de les millors ampolles de vi i cava del món. Podràs veure el viatge que el tap fa des dels boscos d’alzinars a les empreses transformadores, fins arribar a la taula dels restaurants. T'adonaràs que la indústria surera és encara viva al municipi i veuràs, a través de la ruta del suro, la important empremta arquitectònica, cultural, social i gastronòmica que ha deixat a Cassà.

La indústria surera també ha donat lloc a una important tradició musical. Cassà és terra de músics i es pot veure amb la multiplicitat d'actes relacionats amb la música organitzats al llarg de l'any.

AL VOLTANT DEL TAP DE SURO HI HA TOT UN  MÓN

Suro, indústria i gastronomia. Un circuit rodó que ens permet viatjar des de les Gavarres fins a les taules de qualsevol restaurant o casa del món. Us heu plantejat mai que aquesta peça tan singular del nostre entorn i que la podem trobar arreu del món ha estat feta probablement molt a prop de casa nostra?

QUÈ ÉS LA FIRA DEL TAP I EL SURO?

La Fira del Tap i el Suro és un esdeveniment temàtic i  sectorial que durant un cap de setmana posa de rellevància el món del suro, un producte molt arrelat a la majoria de municipis del voltant de les Gavarres, especialment a Palafrugell i a Cassà de la Selva.

NOVETATS EDICIÓ FIRA DEL TAP I EL SURO 2022!!!

Aquest any la programació de la Fira del Tap i el Suro comptarà com sempre amb actes molt diversos i adreçats a tots els públics: tastos de vins i caves, pela del suro, tallers amb suro, espectacles infantils, concerts, demostració de l’antic ofici de taper, venda de productes elaborats amb suro, xerrades, presentacions, visites teatralitzades a la Ruta del Suro... i molt més! Però volem destacar tres novetats:

  • En l’edició d’aquest any, la Fira del Tap i el Suro es vincula al projecte Taps de Finca que lidera la DO Empordà i l’Institut Català del Suro. Aquesta iniciativa enllaça a la perfecció amb els objectius de la Fira: proximitat, territori surer, productors, cellers, pela del suro, tapers, gestió forestal, tap de suro... Aquesta col·laboració es veurà reflectida en la presència dels vins tapats amb Tap de Finca a través de l’estand de la DO Empordà i també en l’organització conjunta d’alguns actes de la fira.
  • Es recuperen i s’amplien, les visites a les fàbriques surotaperes de Cassà de la Selva el dijous 26 de maig al matí i el divendres 27 de maig en horari de matí i tarda.
  • La present edició també recuperarà un dels actes més concorreguts de la Fira: el Xic-xec, el sopar que recrea les xefles que feien els antics tapers als hostals de les Gavarres acompanyats de cançó de taverna.

QUAN? Dissabte 17 i diumenge 18 de juny de 2023.

ON? A Cassà de la Selva.

 

ENS HI ACOMPANYEU?

Seguiu-nos a FacebookTwitterInstagram o a través de l’etiqueta #FiradelTap.

T'ESPEREM A LA FIRA DEL TAP I EL SURO!!!