Maridatges i xefles dels vells tapers

MARIDATGES

A la Fira del Tap del 2017, les reconegudes sommeliers Marta Arenas i Laura Masramon ens van oferir uns maridatges de vins de la DO Empordà i de caves catalans amb tapes i postres elaborats pel pastisser Jordi Reverter i el seu equip d'El Jardí. 
Vàrem poder experimentar com mariden els vins blancs i el cava amb formatges tendres, els vins negres amb pa amb tomata i llonganissa o xocolata, els vins rosats amb anxoves o els vins dolços amb foie-gras o amb xocolata. 
La característica comuna dels vins que vàrem provar és que estan embotellats amb taps (de suro, no cal dir-ho) elaborats al nostre territori.

>> Consulta el programa de la Fira del Tap 2018 AQUÍ.

XICS-XECS

Els vells tapers de Cassà, quan anaven en colla als hostals de muntanya a fer un tiberi o una xefla, deien que anaven a fer un xic-xec. Per això a la Fira del Tap recreem un espai per poder tastar els plats que es cuinaven en aquells fogons populars on els tapers anaven a fer els xics-xecs.

A la Fira del Tap del 2017 vàrem tastar bacallà amb cigrons i ou dur, pollastre amb tripes de bacallà, peus de porc amb cargols, conill amb pebrot i tomata, i pota i tripa de vedella. De postres, la coca del taper, creada pel pastisser local Jordi Reverter expressament per la Fira, acompanyada amb garnatxa d'Espolla. 

L'Entitat Gastronòmica de Cassà, amb l'ajuda de cuiners i cuineres locals o aficionats a la cuina, són els responsables de preparar les cassoles que es poden tastar a base de tiquets al pati de Can Trinxeria el dissabte per sopar.

>> Consulta el programa de la Fira del Tap 2018 AQUÍ.